Vecka 3
2020-01-13
Linus från Stehag
2020-01-17

Lämnat oss den 16 januari.

Tobias bor i en av våra TNRM-kolonier.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Tobias mår nu bättre. Han vill dock inte vara för nära oss människor, så han har fått flytta ut till en av våra TNRM-kolonier. Där får han bra mat och har varma sovplatser samt möjlighet att vara ute i en trygg miljö.
Han älskar sitt fria liv på gården och syns dagligen.

Bakgrund: Tobias syns till i ett område under ca 2 års tid. Ett par ger honom mjölk och lite matrester, men tycker inte att han behöver fångas in, eftersom han ju “valt att vara hemlös”

Samtidigt som det blir känt att paret ska flytta, ser en granne att stackars Tobias är svårt skadad. Vi blir kontaktade, och lånar ut fälla så att Tobias kan fångas in för att få vård, och ett liv i trygghet. Tobias kommer till föreningen i vecka 15 2018.Han blir direkt sövd, för att hans hemska skador ska kunna kollas upp. Samtidigt blir han kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Vecka 16: Stödhusse berättar: ” Tobias bättrar sig en aning dag för dag och verkar tillfreds med att ha tillgång till god mat, varma liggplatser med mjuka filtar och trygghet. Men han är misstänksam mot mig och alla andra människor. Vem vet vad han har för erfarenheter av vår art. Små, små framsteg i tillit gör vi dock och det ska nog snart gå att smörja hans sår som än så länge ser ganska otrevliga ut. Han behöver en lång konvalescens med övervakning och vård, men för närvarande ser det alltså hoppfullt ut för den lille stackaren.

Vecka 18: Denna vecka har Tobias blivit sövd. Han har fått vidgjort sitt stora sår som inte vill läka. Han har blivit tvättad, fått laser och salva, Convenia samt smärtstillande.