Daisy
2017-12-30
GOD FORTSÄTTNING på det nya 2018!
2018-01-01

Adopterad den 30 december

 

December 2017: Troglodyt är en fin dam med ett väldigt speciellt uttryck. Under det senaste halvåret har hon kommit närmare och närmare oss tvåbenta. Hon är väldigt försiktig och rädd för snabba rörelser. Ibland är hon dock “modig” och låter sig klappas och har man väl börjat klappa henne, då njuter hon fullständigt och rullar t.o.m. över på ryggen så man får klappa magen. Vid dessa tillfällen tycker hon också om att bli borstad. Troglodyt har en väldig fin och tjock päls, så lite pälsvård behövs då och då.
Hon älskar att jaga (och äta!) Dreamies och kan vara rätt busig ibland. Mot de andra katterna är hon mycket snäll och kelar gärna med dem. Daisy och Isolde verkar vara två av hennes bästa vänner.

 

Bakgrund: Troglodyt, född 2014, som är syster till Gazelle, (som bor i ett stödhem i föreningen) höll till hos en kattmatare, som hade ett väldigt stort antal katter att sörja för. Plötsligt flyttar denna person och grannen som visar sig var en riktig djurvän, tar sig an alla dessa individer, och ser till att de blir kastrerade. Dock hinner en hona lägga fem ungar, varav några kommer till föreningen. Troglodyt bor länge i ett av föreningens stödhem, innan hon i oktober 2016 flyttar till katthemmet. Vid en veterinärkontroll i juni 2017 upptäcks att hon har dåliga tänder, så allihopa dras ut. Tidigare höll hon gärna till uppe bland takbjälkarna, där hon hade full koll på vad som hände runtom i katthemmet. Nuförtiden är hon dock med överallt där det händer saker.