Vecka 36
2021-09-06
Vecka 37
2021-09-15

Lämnat oss den 15 september.

Född: okänt
Tudor bor i köket på katthemmet. Pga. sin bräckliga hälsa och behovet av regelbunden veterinärvård samt specialfoder (diabetes) är Tudor ständig stödkatt och kommer att stanna i föreningen.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Tudor är inte tam. Han vill inte vara för nära oss människor men är ändå nyfiken och håller koll på vad vi gör. Ibland får man stryka honom lite lätt över huvudet. Det känns som om han trivs i köket och specialfodret mot diabetes gör att han mår bättre. Han har blivit mycket aktivare och rör sig runt i hela köket.

Bakgrund: Tudor fångas in i Klippan, i ett område där kommunjägaren skulle skjuta katter. Han kommer till föreningen i vecka 8, 2019 (tillsammans med Frans) och blir kastrerad direkt. I vecka 14, 2019 blir en del av hans tänder utdragna. De var väldigt dåliga. Han flyttar till katthemmet i samma vecka. Där får han medicin i form av sprutor vid jämna mellanrum. Ett urinprov i vecka 2, 2020 visar dessutom att Tudor har diabetes. I början på vecka 3 flyttar Tudor från stora kattrummet till köket. Detta för att säkerställa att han kan få i sig specialkost för att inte försämra hans hälsotillstånd (diabetes). I vecka 22, 2021 får Tudor de sista tänderna utdragna.