Vecka 47
2021-11-24
Vecka 48
2021-12-03

Lämnat oss den 3 december.

Född: juli 2018

Tyko bor i stödhem med flera andra katter och stannar i föreningen som ständig stödkatt. Han har bl.a. ett glapp i ena knäskålen och dessutom problem att alltid hålla värmen som han ska.

Han är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Tyko är en riktig buse. Han älskar att bära runt på saker som han “hittar” på alla möjliga ställen, t.ex. tops som han hämtar från kommoden. Stödmatte får därför låsa in allt som ska stanna där det är. Han kan vara väldigt mysig och vill då ligga i famnen men räcker det så kan det hända att han bits. Tyko älskar att vara ute i rastgården tillsammans med kattkompisarna.

Bakgrund: Typha och hennes syskon kommer från en kattkoloni hos en äldre man där vi just nu försöker kastrera alla katter. Typhas bror Tyko kommer till föreningen i vecka 35, 2018 dagen efter Typha. Han är också full med öronskabb och det behandlas direkt. Annars är han dock i bättre lite skick än sin syster. Han är piggare, äter rätt bra och spinner så fort man klappar honom. Hela hösten kämpar han dock med sin hälsa. Han är därför mycket mindre än andra kattungar i samma ålder. I vecka 5, 2019 blir Tyko kastrerad. I vecka 14, 2021 besöker Tyko veterinären och får laserbehandling. Regelbundna veterinärbesök följer och tyvärr blir hans hälsotillstånd inte riktigt bättre.