Vecka 12
2020-03-16
Vecka 13
2020-03-24

Funderar du över att välkomna ett nytt familjemedlem?

Nu är kanske den bästa tid att göra det. Du är förmodligen mer hemma än du brukar och skulle ha gott om tid att bekanta dig med katterna. Det är viktigt att ge dem extra mycket tid och omsorg nu i början av er bekantskap så att det blir en lång och trygg relation som byggs upp mellan er. Med bara tid och tålamod, blir även en lite blygare katt snart till ett tryggt och socialt familjemedlem.

Många av katterna som kom till oss under förra sommaren och hösten bor kvar hos oss. Oftast var de redan några månader gamla när de flyttade in och de tog tid för dem att vänja sig vid oss människor. En del av dem är fortfarande ganska blyga och umgås hellre med sina kattkompisar än med oss människor. Vi är dock övertygad att de flesta kommer att bli tama och trygga katter bara de kommer till egna hem.

På grund av den milda vintern har den nya kattungesäsongen börjat tidigare än vanligt. De första ungarna föds ute i vårkylan. Men med villavagnen full med vuxna och halvuxna katter, kommer vi inte att kunna hjälpa några små. Vi har helt enkelt inte plats till dem då det även är fullt på katthemmet och i våra andra stödhem.

Det är många fantastiska individer med olika personligheter som söker egna hem – några av dem ser du nedan. Under “Våra katter” https://fhhk.se/for_adoption/ kan du läsa allt om deras bakgrund, personlighet etc. Intresserad? Kolla då först på våra adoptionsrutiner och fyll sedan i adoptionsformuläret https://fhhk.se/fragor-svar/adoption-frageformular/.