Dahlia
2018-04-11
Vecka 16
2018-04-16

Adopterad den 11 april

April 2018: Felicia vistas i stort sett hela dagarna uppe bland takbjälkarna. Ibland kommer hon ner för att äta och dricka, hon vill dock oftast inte vara för nära oss människor. Vid några enstaka tillfällen vill hon bli klappad och då njuter hon verkligen.

Bakgrund: Felicia matades av ett äldre par i Västantorp. När hon fick sina fyra ungar, (bl.a. Dylan och Elvira) sommaren 2016, blev det uppenbart att de behövde mer än bara mat, så föreningen kontaktades. Hon kom till ett stödhem där hon bodde i drygt ett halvår. Stödhusse beskriver henne så här: “Felicia är en speciell personlighet. Svårtillgänglig men helt underbar när man “når fram” till henne. Jag lyckades bli kompis med henne, mycket långsamt med små steg. Jag kommer att sakna denna mjuka, försiktiga lilla katt. Det är svårt att skiljas från någon man är förälskad i. Men hon vill säkerligen ha ett hem där hon kan vara ute när hon vill. Här satt hon mest i fönstret. Hon gillar inte hundar. Kanske inte för många katter heller, verkade det som.”
I februari 2017, flyttar hon från sitt stödhem till katthemmet. I början var hon mkt försiktigt. Största delen av sommaren och hösten har Felicia tillbringat utomhus i voljären och inte brytt sig om oss människor. Innan dess hade hon börjat komma närmare och närmare oss människor. Under våren var hon ofta med nere på golvet tillsammans med oss tvåbenta, även om hon höll sig på ett visst säkerhetsavstånd. En tid var hon mycket förtjust i Kim och “pratade” väldigt mycket med honom.