Sixten
2020-05-24
Fionas flicka
2020-05-28

Vi upplever ett ovanligt hårt tryck på adoptioner för tillfället och alla – eller de flesta – vill ha tama katter samt kattungar. Vi bokar inga kattungar som bara är 1-4 veckor gamla, då vi inte riktigt sett deras personligheter ännu. Vi tycker att det är oerhört viktigt med rätt katt till rätt hem, därför väntar vi att boka någon tills vi lärt känna katten. Vi har dessutom tyvärr många lite skygga katter just nu, vilket gör det ännu svårare. Så med kattungesäsong som satt igång, samt många inkomna i dåligt skick, tar det lite extra tid innan vi kan svara på mail nu. Så ha tålamod! Vi gör allt vi kan för varje individs bästa.

    • Mamma Ludvina kommer till föreningen med sina fyra ungar.
    • Ännu en mamma med två ungar ska fångas in i Ludvigsborg. Hon lyckas dock smita och istället sitter en liten tjej (troligen född sent förra året) i fällen. Hon döps till Fiona. Två dagar senare föder hon två små ungar. Hon är själv bara ett barn och egentligen alldeles för liten för att ta hand om egna ungar. Men det händer tyvärr alltför ofta eftersom folk inte tar hand om sina katter.
    • Chili får en genomgång hos veterinären. Det upptäcks att han faktiskt inte var kastrerad, testiklarna hade nog krympt av svält. Han blir badad och behandlad mot löss och öronskabb och får sårvård och diverse sprutor. Polyperna från ena örat tas bort. Nu får vi vänta på svar från labbet (biopsi). Han är dock pigg och glad när han vaknar från narkosen och kastar sig över maten direkt.
    • Sigge får besök.
    • Gräset och i voljären klipps och sandlådan fylls med sand. Nu har våra katter även en utetoalett!
    • Fionas lilla dotter somnar in.
    • Lina flyttar från sitt stödhem tillbaka till katthemmet.
    • Malva och Medea flyttar till ett annat stödhem och blir samtidigt ständiga stödkatter. Deras hälsoproblem (ögon, tänder) samt den skygga personligheten gör en adoption mer eller mindre omöjligt. Därför får de stanna inom föreningen livet ut.