Effie
2018-05-30
Bamse
2018-06-01

Ytterligare en mamma med tre små, anländer. Nu är vi uppe i fem mammor, med sammanlagt 17 ungar. Vi har ingen möjlighet att ta emot några vuxna katter i nuläget!

  • Moster Effie har nu blivit mamma till tre små. Vi ser alltid till honornas bästa, vilket oftast innebär att vi kastrerar de som är dräktiga…De flesta dräktiga honor som kommer in är slitna, för gamla eller alldeles för unga för att föda och ta hand om barn. Det ser veterinären under kastreringen att många av de honor som blir kastrerade inte hade överlevt en förlossning. Naturligtvis är det också så att vi tvingas välja..antingen föda upp ofödda ungar och tacka nej till de som redan finns, eller tvärtom. Vi kan aldrig hjälpa alla. Denna gång gjordes det dock ett undantag. Dels bedömdes Effie vara en osedvanligt frisk hona. Dels är hon mycket fäst vid sina systrar Ella och Estrid och hon har helhjärtat hjälpt till att ta hand om sina systerbarn. De har snuttat för fullt på henne, och hon har verkligen trivts bland de små. Hade hon blivit kastrerad hade hon tvingats bli separerad från sin familj, då ungarna annars hade snuttat sönder hennes kastreringssnitt. Nu är hon alltså mamma till tre små. Den fjärde som hon bar på, var död när den föddes.
  • De tre systrarna Ella, Estrid och Effie anländer. De två förstnämnda har tre och fyra ungar var, den sistnämnda är högdräktig.
  • Bamse flyttar till sin egen familj.
  • Bamse får besök och blir tingad.