Misty
2021-10-03
Flicka från Höör
2021-10-05

Veckan börjar inte alls bra och det är sådana dagar där man tappar all hopp för männskligheten. Vi får in en utsvulten kattflicka där all hjälp kommer för sent.

    • Den unga tjejen hittas i en trädgård nära Höör. Hon är ca. sex månader gammal och det enda hon fick uppleva i sitt korta liv var nog svält och elände. Kanske var hon på väg att be om hjälp en sista gång i hopp om att det fanns människor som brydde sig. Denna familj gjorde det, dock var det för sent för hon orkade inte gå hela vägen utan blev liggande i gräsmattan i regn och blåst. När hon kom till oss i måndags kväll, hade flugorna redan börjat lägga ägg på henne. Den lilla tjejen var inte skadad och såg t.o.m. rätt fin ut i benstommen. Men hon var så utsvulten och mager att hon inte längre kunde röra sig. Hon var bara skinn och ben och där fanns absolut inget vi kunde göra för henne. Vi kan bara hoppas att hon kände lite värme och kärlek de sista timmarna innan hon somnade in.
    • Gustaf och Signe besöker veterinären och får behandling.
    • Nero och Miny flyttar ut till en gård. I början kommer de att bo inhomhus ett bra tag för att vänja sig vid den nya miljön. Så småningom kommer de att släppas ut för att njuta av ett liv i frihet, men god mat och varma sovplatser och kontakt med oss människor när det själv vill ha det. De två killarna kommer att stanna inom föreningen som TNR-katter – hemmet står för mat mm. medans vi fortsatt står för veterinärvård i den mån det behövs.
    • Jasmine får besök och blir tingad.
    • Valkyria och Pär-Henrik flyttar från stödhemmet till katthemmet.
    • Två dagar senare flyttar även Fiona och Pär-Henriks syster Loa-Vera till katthemmet.
    • Christoffer kommer tillbaka till katthemmet.