Ellen
2022-02-20
Sid
2022-02-23

Nadja och Nikolai är tillbaka på katthemmet efter fem månader i det vi trodde skulle vara deras föralltidhem.

    • Det kom till en hund i Nadjas och Nikolais hem som tyvärr inte klarar av katter och som så många gånger så har tyvärr katterna lägsta prioritet. De är väldigt välkomna tillbaka på katthemmet, vi hoppas bara att Nadja kommer att klara flytten. Hon är oerhört känslig och är inte helt frisk (trots flytten har hon alltid varit stödkatt i föreningen vilket betyder att vi ansvarat för eventuellt nödvändig vård). Förhoppnings kommer dock närheten till bästa kompisen Nikolai hjälpa henne.
    • Simon blir ständig stödkatt i föreningen. Hans hälsotillstånd tillåter tyvärr inte att vi placerar ut honom. Bland annat är Simon blind på ena ögat och så småningom ska det opereras bort. I slutet av veckan kollas ögat lite närmare och vi hoppas att det ändå går att rädda.
    • För tillfället har vi ovanligt många katter som behöver stanna hos oss pga. hälsoproblem. Några av dem bor i katthemmet men oftast är de placerade i stödhem. Oavsett var de bor, så kostar de föreningen stora summor då de behöver regelbunden medicinering och även veterinärvård. Pär-Henrik har drabbats hela sitt liv av olika infektioner och går ofta på medicin. Amelie har problem med luftvägarna och hennes immunsystem är inte bra. Nu på sistone har hon fått ringorm. Hos en frisk katt orsakar det oftast bara en liten kal fläck – Amelie däremot har tappat nästan all päls i ansiktet. Gustaf har haft ringorm, klamydia, ögoninfektion mm. Även han behöver regelbunden vård och lite immunstimulerande medel för att må helt bra. Christoffer har diabetes och behöver medicin samt specialmat. Dessa fyra är bara en bråkdel av de katter som vi har ansvar för hela deras liv.
    • Sid somnar in. Den gamle mannen hade blivit ett älskat familjemedlem och dog lugnt och stilla i sömnen. Vila i frid!
    • Alvin kommer till föreningen. Han bor i ett av våra stödhem.