Alfons
2018-07-26
Vecka 31
2018-07-28

Nu måste vi prioritera föreningens egna katter. Telefon och mail har helt stängt 29 juli-5 augusti, och i övrigt svarar vi i mån av tid. Vår butik har stängt fram till och med den 13 augusti.

Vi får alltid många frågor om stöd och hjälp hur man hanterar sjuka katter som hittas där ute. Vi måste hushålla med de resurser vi har, och ber om respekt för vår höga arbetsbelastning. Mycket kan ni läsa om på vår hemsida, och det finns också mkt info på nätet, om man tar sig tid att googla.

Den hemska sanningen är att vi aldrig kan hjälpa alla katter där ute, utan det krävs stora insatser av er privatpersoner också. Hjälp oss att sprida budskapet om hur akut läget är för alla de som föds som hemlösa.

Tryck på politiker och fråga om de tänker fortsätta nonchalera och blunda för de utsatta katternas belägenhet. Hittills är länsstyrelsens lösning på många problem att döda. Vi tycker att det, 2018, borde gå att hitta andra och mer långsiktiga lösningar på ett problem som inte tycks minska, snarast öka.

Katten är det tamdjur i Sverige som inte har någon som helst trygghet och säkerhet i svensk lagstiftning.