Esther
2018-02-01
Snövit
2018-02-01
Show all

Wilma

Född: 2012, Fadder: Inga Mattsson

Wilma är ständig stödkatt. Hon har svikits alldeles för många gånger, så nu har vi bestämt att hon kommer att stanna inom föreningen resten av sitt liv. Hon ska aldrig mer behöva flytta.

Hon är kastrerad, vaccinerad och idmärkt.

Juli 2019: Wilma är nu mycket social och följer efter oss hela tiden. Godis tar hon direkt från handen och oftast man får klappa henne nu (och det känns som om hon tycker om det också). Äter hon något gott, får man alltid klappa och borsta henne. Hon verkar komma överens med de andra katterna på katthemmet också även om hon inte har några särskilda kompisar. Närmast har hon nog kommit Kim – de två delar intresset för godis och blötmat. I början fräste hon när någon kom för nära, det har hon dock slutat med. Hon verkar nu vara en del av gruppen. Ändå är hon en ganska bestämd dam. Hon vet vad hon vill och de andra katterna visar henne respekt. Hon är alltid först framme vid matskålarna – Wilma älskar blötmat.

I juli 2019 flyttar på prov till ett nytt hem. Tyvärr kommer hon dock tillbaka efter bara en vecka. Hon flyttar tillbaka till sitt allra första stödhem och där kommer hon nu bo resten av sitt liv.

Bakgrund: Wilma kommer till föreningen som liten unge, 2012. Hon bor i ett stödhem tills hon blir adopterad i januari 2018.  Hon är inte tam när hon kommer till föreningen, och hon är fortfarande väldigt försiktig mot besökare och människor hon inte känner. Hennes aviga sida mot de andra katterna i stödhemmet börjar dock bli ohållbar. Successivt har det blivit mer och mer jobbigt, både för henne och för de andra. I januari 2018 adopteras Wilma till en familj utan andra katter, men hon ligger och trycker under en möbel, och är livrädd för deras barn. Hon kommer tillbaka till föreningen i slutet av februari 2018. F.d. stödmatte berättar: “Wilma  är en lugn katt, som är mycket snäll och trevlig mot människor. Hon är dock bestämd, och vill kela, när det passar henne (gärna på morgnarna och när hon varit ute, då är hon jättekelen). Hon  tycker om mänskligt sällskap, och vistas gärna i samma rum som matte. Och hon vill gärna ligga med i soffan och mysa. Hon är mkt förtjust i hunden, som hon gärna vistas i närheten av.  Barn är hon inte van vid. Wilma är en super duktig jägare. Hon håller borta mössen galant.” Då hon absolut inte kommer överens om de snälla och veka katterna i hennes stödhem, flyttar hon i slutet av april till katthemmet. Till en början är hon mycket ledsen och vill inte ha någon kontakt med människor eller katter. I februari 2019 upptäcks det att hon har mycket dåliga tänder så de flesta blir utdragna. I juli 2019 flyttar Wilma från katthemmet till ett stödhem som skulle bli ett föralltid-hem. Tyvärr lämnas hon tillbaka efter bara en vecka.