Albert Einstein

Albert somnar in den 25 oktober 2023


Stödmatte berättar:

Vår högt älskade Albert Einstein somnade in i natt i sviterna efter sin stroke Just nu känns det otroligt tungt men vi försöker tänka tillbaka på den där otroligt misskötta och rädda killen som kom till oss för nästan 3 år sedan som vi inte ens trodde att han skulle klara sig veckan ut… Han fick 2 år och 10 mnd i sitt stödhem med sina människor och sina kattvänner Som han blommade ut från att inte ens våga röra sig bland andra till att ta plats i soffan, busa med leksaker och njuta av en varm famn!Vila i frid vår lille kämpe, du lämnar ett stort tomrumAlbert Einstein bor i stödhem.


Då han är ganska skruttig och därmed behöver regelbunden veterinärvård, är han ständig stödkatt i föreningen.


23 oktober 2023  drabbas Albert av en stroke


Albert är en glad och kelig kattkille och älskar att bli klappad. I stödhemmet skäms han bort med grillad kyckling vilket är hans favoriträtt. I början var Albert väldigt blyg och föredrog att stanna i “sitt” rum i stödhemmet – de andra katterna var läskiga tyckte han. Nu har han dock blommat ut och rör sig i hela huset och leker och kelar med de andra katterna.


Bakgrund:Albert kommer från Kvesarum, ett ställe med alldeles för många misskötta katter. Han har väldigt dåliga tänder som blir utdragna allihopa i slutet av vecka 40. Han är dessutom ganska så mager. Han flyttar in på katthemmet då och får först bo i karantänburen så vi kan ha koll på honom. I början är han ganska försiktig och lite rädd, han blir dock mer och mer tam med tiden. Efter ett tag får han komma ut till de andra katterna men tillbringar lite tid i karantänen ibland för medicinering. I vecka 8, 2021 flyttar Albert från katthemmet till ett permanent stödhem.