Cinnamon

Adopterad den 28 augusti


Cinnamon bor i köket på katthemmet.

Född 2018


Hon vill bo: I ett hem med en annan snäll katt, gärna med tillgång till utevistelse i en skyddad miljö. Hon skulle också kunna fungera som ensamkatt med en husse eller matte som är hemma mycket.

Augusti 2023: Cinnamon får besök och blir tingad.

Juni 2023: Cinnamon är en väldigt trevlig och mycket sympatisk tjej. Hon är tam och blir gärna klappad. Cinnamon älskar godis och blötmat. Ännu bättre blir det när man bjuder på skinka eller annat gott. Innan flytten var hon mycket social med de andra katterna. Nu håller hon sig för sig själv och verkar inte vilja ha någon närkontakt med de andra. Hon erbjöds att flytta till stora rummet men föredrog att stanna i köket där det bor några andra katter som inte heller vill ha andra katter för nära.

Bakgrund: Cinnamon kommer från Kvesarum, från ett ställe med många katter. Vi ska hjälpa till med kastreringen där och hoppas att det inte blir alltför många kattungar därifrån. Cinnamon anländer med sina små i början av vecka 19. Ungarna är då bara 1-2 dagar gamla. Två dagar senare dör tyvärr en av tjejerna. Hon hade en stor gomspalt. Två dagar efter det dör och en av killarna. Cinnamon blir kastrerad i slutet av vecka 29. I slutet av vecka 30 flyttar hennes fyra ungar till egna hem. I vecka 35 flyttar Cinnamon till katthemmet. Den första vecka får hon bo i välkomstburen för att vänja sig vid den nya miljön. I november 2019 flyttar Cinnamon till eget hem, tillsammans med Artemisia. I början trivdes de bra, dock plötsligt blev båda två väldigt skygga och trivdes inte längre, så de får komma tillbaka till oss i vecka 14, 2020. Cinnamon blir adopterad igen i april 2022 och kommer tyvärr tillbaka till oss i vecka 3, 2023. Hon kissade utanför lådan i stödhemmet. Orsaken är nog urinvägsinfektion som tyvärr inte blev ordentligt behandlad av veterinären de hade anlitat. Vi tar urinprov direkt och ska hon förhoppnings får den hjälp hon behöver.