Dixon


Dixon lämnar oss den 14 april 2024


"Vår älskade kämpe med det stora hjärtat, killen med enorm humor och glädje för livet, han som styrt de tvåbenta i detta hushåll med ”järntass” insjuknade hastigt idag och har tyvärr lämnat oss."


Januari 2024

Det konstateras att Dixon har glaukom.  Det finns dock en möjlighet att han efter operation kan få åtminstone ledsyn. Därför åker han till veterinär Satu på Öland för att bli opererad.  Blodprovssvar visar att Dixon har FIP, så nu sätts behandling in för detta. 

Eftersom Dixon är både blind och döv är han ständig stödkatt i föreningen.


December 2023:

Efter att Dixon fått behandling för sin diarrè befinner han sig nu i ett av föreningens stödhem.  Trots sin bräckliga hälsa är han en oerhört positiv, social och tacksam kille. 


Bakgrund: När en av föreningens volontärer uppmärksammar Dixon, i vecka 50, 2023,  befinner han sig mitt på en starkt trafikerad väg. Han vandrar fram och tillbaka och snurrar runt, precis 

som om han blivit påkörd. Lyckligtvis hinner volontären bromsa, kasta sig ur bilen och rädda honom från att bli dödad.  Den stackars kattpojken varken hör eller ser  vad som händer runtomkring honom.  Dixon får först veterinärvård och omvårdnad,  då han är i dåligt skick. Han är både mager, tovig och lider av en kraftig diarrè.