Hjalmar

Adopterad den 3 februari


Född: juni 2019

Hjalmar bor i katthemmet.


Han vill bo: Med minst en annan katt (gärna med en av de andra killarna från katthemmet), i ett hem där det finns förståelse och tålamod för Hjalmars blyga personlighet. I rätt hem kan Hjalmar nog bli till en riktig knäkatt. Hjalmar skulle även uppskatta utgång till utevistelse för att må riktigt bra.

Januari 2023: Hjalmar är en riktigt stor och stilig kille. Han verkar nu känna sig rätt trygg på katthemmet och oftast även med oss människor. Han är nu en av de första som är framme när det är dags för blötmat. Han är även svag för skinka och flytande kattgodis och glömmer då oftast sin blyghet. Ibland - om man tar det riktigt lugnt - får man t.o.m. klappa honom och han tycker då att det är riktigt skönt. (Han tycker då även att det är ok att hålla och lyfta honom lite.) Annars är han dock fortfarande mycket försiktig och på sin vakt, snabba rörelser eller stök gillar han inte. Hjalmar kommer bra överens med de andra katterna och är mycket social med dem. Han kan även vara riktigt busig, också ett tecken att han har börjat slappna av. Hjalmar är en otroligt snäll katt. Trots att han är så blyg, skulle han aldrig riva eller bita en när han tycker att man blir lite för närgången.

Bakgrund: Hjalmar dök upp vid ett hus i Bus (Höör) tillsammans med sin mamma Hedda. Trots att de är lite skygga kan de fångas in och kommer till föreningen i början av vecka 33, 2019. I vecka 12, 2020 flyttar Hjalmar till katthemmet och är till en början väldigt rädd för allt.