Panda & Selma

I november 2016 flyttade

Panda och Selma hem till oss.


Matte berättar..

I november 2016 flyttade Panda och Selma hem till oss.

Panda var lite skygg och bodde under sängen i gästrummet i flera veckor och det är fortfarande hennes trygga plats när hon blir rädd. Jag glömmer aldrig den natten en katt hoppade upp i sängen och började gosa med min hand och jag tänder lampan och inser att det är Panda, då hade jag knappt fått klappa henne tidigar


Selma var ett nyfiket yrväder från början och det är hon fortfarande, hon älskar att vara ute på äventyr och är väldigt nyfiken, den där nyfikenheten har tyvärr resulterat i en del skador men inget som har gett henne några bestående men! Om hon själv får välja så spenderar hon de flesta av dygnets timmar utomhus och jagar en och annan mus.


Ibland ger sig Panda ut på äventyr men hon vill gärna ha ytterdörren öppen så hon kan springa in om hon blir rädd, kvällarna är de bästa stunderna för hennes utflykter, hon gillar också att sitta och spana på stararna som bor under taket.


På morgonen brukar en spinnande Selma hoppa upp i sängen för att ge mig en uppiggande ansiktstvätt för att se till så att jag är redo för en liten gos-stund!


Pandas gos-stunder sker på mattor, antingen springer hon pratandes upp för trappan framför oss för att gosa på mattan där eller ner till mattan i köket för att gosa där, ju fler händer desto bättre, helst fyra, fem stycken. Hon pratar väldigt mycket, speciellt när det är dags för gos eller mat!


De har båda välkomnat de nya pälsbollarna som kommit till familjen det senaste året och de busar alla mycket tillsammans.


Jag är så glad att vi valde att adopterade Panda och Selma! Vilken tur att de fick komma in i tryggheten med sina mammor och slapp en längre tid i hemlöshet. Ett öde som drabbar alldeles för många. Skulle även vilja säga att det verkligen är värt det att ge en lite skyggare katt en chans, det är så underbart när de äntligen vågar sig fram och börjar lita på oss tvåbenta! Vårt liv här hemma hade varit så tråkigt och tyst utan pratiga Panda och nyfikna Selma. De och de andra missarna här hemma betyder allt för oss!


// Lydia