Bosse

Bosse bor i stödhem med flera andra katter.


Bosse bor i stödhem och är ständig stödkatt pga. sitt sköra psyke och sin sviktande hälsa.


2023: Bosse får flera tänder utdragna, då han lider av FORL. Han är en otroligt snäll och ödmjuk katt, som inte gör mycket väsen av sig. Varje natt kommer han upp i sängen och myser med stödmatte, och sitter också gärna i soffan en stund och socialiserar. 


Bakgrund: I slutet av vecka 45, 2017 hittas Bosse i en trädgård. Han är skadad, antagligen påkörd eller misshandlad med sparkar och kommer till föreningen där han får veterinärvård. I vecka 49, när han är i sånt skick att han går att söva, blir han kastrerad och röntgad. Röntgen visar att han har haft flera frakturer på bäcken, höft och lårben, vilka nu är så gott som utläkta.

Bosse bor de fem första veckorna i välkomstburen på katthemmet.Han verkar skeptisk till oss människor och ligger helst i sin koja. Han är dock mycket snäll och låter sig klappas när man går in till honom.

I vecka 50, 2017 flyttar Bosse till ett stödhem, där han får färre människor och färre katter att relatera till, än i katthemmet. Vi hoppas att han på detta sätt ska bli trygg och fortare återställd. Han älskar när stödmatte myser med honom, samtidigt som han får ligga i sin låda. Men så fort de tvåbenta är uppe och rör på sig, är han riktigt, riktigt rädd. Hans rehabilitering kommer inte bara att handla om hans fysiska träning, även om han naturligtvis behöver träna upp styrka och balans. Det viktigaste nu är att han i lugn och ro får förtroende för människosläktet igen.Hans haltande blir värre ett tag, så han åker till veterinären för en kontroll. Hans höftkula har åkt ur sin plats, och han får injektioner var vecka, för att hjälpa till med läkningen.