Pandora

Pandora lever nu som högt älskad familjekatt i en stödfamilj i föreningens regi. Hon ska aldrig mer behöva känna sig jagad och övergiven.


Bakgrund: Pandora bodde hos ett äldre par. De hade väldigt många katter. Alldeles för många. Flera gånger de senaste åren blev de hjälpta med att minska kattantalet, men då det blev katter kvar som var okastrerade, växte antalet fort igen.De tyckte mycket om sina katter, men hade svårt att inse att katterna for illa.När så mannen dog,och frun hamnade på hem, var mannens önskan att katterna som var kvar, skulle avlivas.Dock har jag väldigt svårt att tro, att han ville att de skulle dödas på det sätt som skedde.Att skjuta katterna med hagel, inne i huset, så som folk som bor i närheten säger att sonen gjorde, är verkligen inget bra sätt att avliva katter på.

Stackars Pandora är ett sorgligt exempel på det. Hur hon alls lyckats överleva, är en gåta. En granne till hennes förra hem, har matat henne sen hon dök upp hos honom. Men då hon är väldigt försiktig i sitt umgänge med människor, har det inte gått att få någon uppfattning om hur skadad hon är.

2018 kommer hon till föreningen och blir veckan därpå kastrerad, eftersom hon verkade dräktig.Hon var dräktig med fyra ungar, vilket hon absolut inte skulle behöva ta ansvar för i sitt skick.

Det första veterinären märker är att hon har ett hagel i skinnet. Detta opereras bort. Det hade vuxit fast, och det fick sys ett par stygn.Hennes underkäke är sönderskjuten, och sitter löst. Delar av den, är pulveriserade, och den går inte att laga. Det syns inte på henne när hon är vaken, då lyckas hon hålla ihop den.På röntgen ses även fragment av hagel i hennes kropp. Flera stycken. De sitter lite överallt.Hon måste ha lidit något fruktansvärt under läkningen av sina skador.Pandora verkar dock kunna leva med sina skador. Hon är fin i hullet, tack vare grannen, och äter, och går på lådan som hon ska.

Pandoras käke kommer aldrig att bli hel. Den är så skadad så den inte går att laga, men eftersom det gått lång tid sen massakern på hennes kompisar, då hon kom till skada, och egentligen skulle dö, har hon lärt sig leva med sin skada. Hon ska nu få ett så härligt liv som det bara går. Hon flyttar till ett stödhem i föreningens regi i maj 2018, där hon får dela matte och husse med flera andra snälla kattjejer.