Oscar

Oscar bor i eget hem, men är stödkatt i föreningen då vi upptäckt ett blåsljud på hjärtat och vi kommer fortsättningsvis att stå för veterinärkostnader i samband med det.


Oscar är en tam och otroligt snäll kattkille. Han älskar att bli klappad och kliad och vill helst att man är nära honom hela tiden. Andra katter tycker han är onödiga.


Bakgrund: Oscar bodde hos en äldre man. När han gick bort, blev Oscar hemlös och han började vandra vidare i hopp om att få ett nytt hem. Han blev dock bara jagad bort och även sparkad och slagen. När han äntligen får hjälp av en snäll människa, är han i riktigt dåligt skick. Vi hjälper till att få honom på benen igen och upphittaren tar sedan in honom. Tyvärr blir han dock lite sjuk (diarré) och matte har inte råd att med veterinärkoll och medicin. Hon ser avlivning som enda utväg. Vi tar in honom då vi inte avlivar friska katter och han flyttar till katthemmet i vecka 43. Han får nu medicin och specialkost för att få kontroll över hans dåliga mage. Det blir snabbt bättre och ett avföringsprov visar inga sjukdomar så hans lösa mage berodde nog på mat av dålig kvalité. I vecka 5, 2022 flyttar Oscar till eget hem och blir samtidigt stödkatt i föreningen.